با انواع میلگرد آشنا شوید
همانطور که میدانید، میلگرد به مقطع دایره شکلی میگویند که فضای تو پری داشته و در تمامی ساختمانسازیها از آن استفاده خواهد شد. لازم به ذکر است که میلگرد در دو نوع ساده و آجدار وجود دارد ولی در اکثر موارد از نوع آجدار آن استفاده میکنیم. در ادامه اطلاعات بیشتری در رابطه با انواع میلگرد به شما عزیزان ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.

جنس اولیه انواع میلگردها
شاید بارها شنیده باشید که میلگردها از فولاد تهیه شدند؛ این در حالی است که انواع میلگرد تنوع بالایی داشته و از مواد اولیه متفاوتی ساخته میشوند. در ادامه نام چند مدل از انواع میلگرد را بیان میکنیم و اجزای تشکیلدهنده آنها را هم نام میبریم.
- میلگرد سیاه : این نوع میلگرد از ترکیب فولاد و کربن ساخته شده و دارای مقاومت متوسطی است.
همانطور که میدانیم، میلگرد باید مقاومت بالایی داشته باشد و در غیر این صورت نه تنها خود آن بلکه بتنهای اطراف هم آسیب دیده و امنیت ساختمان با مشکل روبهرو خواهد شد. میلگردهای سیاه یا همان میلگردهایی که بهطور معمول در عملیات عمرانی دیده میشود، دارای مقاومت قابل قبولی نیست. توجه داشته باشید که این نوع میلگرد برای سازههایی که در معرض رطوبت هستند، گزینه خوبی نبوده و مقاومت آنها بعد از مدت کمی از بین خواهد رفت.
- میلگرد اروپایی : این نوع میلگرد با توجه به اسم متفاوتی که دارد، از ماده متفاوتی هم ساخته شده است. شاید برای شما جالب باشد که این نوع میلگرد ساختاری یکپارچه از منگنز دارد و عنصر فولاد در آن به کار نرفته است. علاوه بر این باید بدانیم که میلگردهای اروپایی برای سازههایی که در معرض زلزله هستند، گزینه خوبی نبوده و کارایی خاصی ندارند.
این نوع میلگردها دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر خمشدگی هستند. زمانی که سازه خم نشده و به عبارتی دیگر انعطافپذیر نباشد، نیروی زلزله بر آن قالب بوده و باعث ریزش ساختمان خواهد شد. این در حالی است که اگر میلگرد تا حدی انعطافپذیر باشد و با جهت چپ یا راست بودن نیروی زلزله حرکت کند، قطعاً مقاومت بهتری از خود نشان داده و ریزش ساختمان اتفاق نخواهد افتاد. به همین دلیل باید هر نوع میلگرد را بشناسید و در زمان مناسب از آنها استفاده کنید.
- میلگرد با پوشش اپوکسی : شاید در رابطه با این نوع میلگرد اطلاعاتی داشته باشید و بدانید که دقیقاً همان میلگردهای سیاه هستند که مقاومت بالاتری دارند. به عبارتی دیگر میلگردهای سیاه اصلاح شده و نقص آنها از بین رفته است. به همین دلیل دیگر مانند قبل با کمترین رطوبت خراب نشده و این آسیب را به بتن اطراف خود انتقال نخواهند داد.
- میلگرد گالوانیزه : این نوع میلگرد دارای مقاومت بالایی بوده و در مقایسه با میلگرد سیاه چیزی حدود چهل برابر بهتر عمل خواهد کرد. به همین دلیل این نوع میلگرد دارای قیمت بالاتری بوده و ارزش بیشتری هم دارد. به شما عزیزان توصیه میکنیم بعد از مشورت با مهندس مجری در صورت تأیید حتماً از این نوع میلگرد برای ساختمانهای خود استفاده کنید. همانطور که میدانید امنیت ساختمان، امنیت جانی شما را فراهم خواهد کرد.
- میلگرد تهیه شده از فولاد ضدزنگ: این نوع میلگرد ضدزنگ یکی از گرانترین میلگردهای موجود در بازار است که مقاومت بسیار بالایی هم دارد. نکته لازم به ذکر این است که استفاده از میلگردی که از فولاد ضدزنگ تهیه شده، برای هر نوع سازهای مناسب نبوده و کارایی ندارد. به همین دلیل قبل از اقدام برای خرید میلگرد حتماً با مهندس مجری سازه مشورت کرده و در صورت تأیید ایشان برای خرید کنید.

اهمیت استفاده از میلگرد در ساختمان
در این بخش از مقاله لازم است بدانید که میلگرد به همراه بتن برای محکم سازی ساختمان مؤثر است. در حالت کلی بتن دارای مقاومت فشاری بوده و در برابر نیروهای کششی هیچ مقاومتی نخواهد داشت. به همین دلیل در ساختمانهای بتنی از میلگرد استفاده میکنیم تا هم نیروهای فشاری و هم نیروهای کششی قابلمهار باشند. لازم است، بدانیم که میلگردهای ساخته شده از فولاد تحمل بالایی در برابر نیروهای کششی دارند و همین موضوع سبب افزایش مقاومت ساختمان خواهد شد.
خرید ویلا در نوشهر
به همین دلیل به شما عزیزان توصیه میکنیم در زمان ساخت و ساز از ترکیب بتن و فولاد در کنار یکدیگر بهره ببرید و مقاومت ساختمان خود را تا حد چشمگیری افزایش دهید. همانطور که میدانید، مقاومت بالای ساختمان به معنی حفظ سلامت و جان ساکنین خواهد بود.
شکل ظاهری انواع میلگرد
در این بخش از مقاله لازم به ذکر است که میلگردها از نظر ظاهر هم تقسیمبندی میشوند. در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
- میلگرد نوع A-3
این نوع میلگرد آجدار بوده و مقاومت کششی بسیار بالایی دارد.
- میلگرد نوع A-2
این نوع میلگرد آجدار است؛ اما مقاومت کششی متوسطی دارد.
- میلگرد نوع A-1
این نوع میلگرد سطحی صاف و بدون آجی دارد و قطعاً دارای مقاومت کششی کمی خواهد بود.

جمعبندی: در نهایت تمامی مطلب بالا را به این شکل میتوان بیان کرد که انواع میلگرد شامل میلگرد سیاه، میلگرد اروپایی، میلگرد با پوشش اپوکسی، میلگرد ضدزنگ و … است و هر یک از آنها برای ساختمان یا سازه خاصی طراحی شدند. باید در نظر داشته باشید که میلگردها در حالت ساده یا آجدار تولید میشوند و باید بسته به نوع نیاز خود خرید انجام دهید.
از اینکه این مقاله را مطالعه کردید، ممنونم.